Monday, March 8, 2010

25-02-10 Районний семінар учителів зарубіжної літератури






у четверг, 25 лютого, у школі відбувся районний семінар учителів зарубіжної літератури. Людмила Григорівна Горова проводила урок в 11б класі з теми "Модерністське зображення трагедії Голокосту в творчості Пауля Целана". Учні взяли інтерв'ю про життя та творчість у самого письменника, роль якого виконував Саша Храпаль, також вони мали змогу прослухати "Фугу смерті" мовою оригіналу (німецькою) у виконанні самого автора. Маргарита Карбач представила свою презентацію захисту наукової роботи МАН про вплив подій Голокосту на літературний процес, а особливо на творчість Пауля Целана. Учні висловлювали свої думки та враження про прочитаний твір, а наприкінці уроку навіть виготовили постери, де забражували своє розуміння поняття толерантності.
Катерина Антонівна Калюжна проводила урок у 6а класі з теми "Новела Рея Бредбері "Усмішка". Звичайно ж, говорили про творчість письменника, працювали з поняттями "фантастична література" та "новела", здійснили екскурс у минуле, теперішнє та майбутнє. Під час уроку учні зачитували уривки з твору, які зображують місто та людей уявного майбутнього, висловлювали свої думки. Також школярі працювали над памяткою "Послання людству", що потрібно робити, щоб передбачення Бредбері не збулися. Заключною нотою уроку стала пісня-молитва про майбутнє України, яке знаходиться у наших руках.
Після уроків семінар продовжився тренінговим заняттям, який проводила Л.Г.Горова з теми "Використання інноваційних технологій на уроках зарубіжної літератури"

1 comment:

  1. Марина, Марина...Что же это ты так...А фотка кстати норм))

    ReplyDelete